Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Οδηγός εγκατάστασης Windows 7

Επειδή οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε τα Windows 7 και πολλοί θέλουν να μάθουν πως κάνεις format σε λειτουργικό που ήδη υπάρχει ή σε νέο μηχάνημα, παρακάτω υπάρχει ένας σύντομος οδηγός βήμα βήμα. Στα περισσότερα Pc που παίρνετε με προεγκατεστημένο λειτουργικό, όταν αγοράζετε από κατάστημα η διαδικασία είναι πολύ εύκολη. Εδώ θα δούμε πως κάνετε εγκατάσταση όταν έχετε το DVD.
Βασικό στοιχείο όταν ξεκινήσετε την εγκατάσταση σε υπολογιστή που έχει ήδη λειτουργικό, είναι να πάρετε BACKUP όλα τα σημαντικά σας δεδομένα, αφού σε αυτό το tutorial μιλάμε για μια νέα και καθαρή εγκατάσταση.
1.  Βάλτε το DVD των Windows 7 στο DVD-ROM σας και κάντε restart το Pc. (Προσοχή: θα πρέπει να έχετε ρυθμίσει στο BIOS το Boot PriorityBoot Order) και να βάλετε πρώτο το DVD-ROM. Αυτό γίνεται όταν κάνετε restart πατώντας DELETE – σε μερικά PC είναι το F2, F10 ή F12).
2. Κάνωντας restart θα σας βγάλει αυτή την οθόνη. Πατήστε οποιοδήποτε κουμπί.

3. Στο Keyboard or input method: Greek και πατήστε Next.

4. Πατήστε Install now

5. Κάντε κλικ το I accept the license terms και πατήστε Next

6. Αν θέλετε να αναβαθμίσετε τα windows που ήδη έχετε (πχ. XP ή Vista) χωρίς να κάνετε format πατήστε Upgrade. Διαφορετικά, αν θέλετε μία καθαρή εγκατάσταση ή αν θέλετε dual boot (για να έχετε τα προηγούμενα windows και τα windows 7) πατήστε Custom.

Προσοχή: Για dual boot θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε ένα Partition 20GB για να κάνετε Install τα Windows 7.
7. Επιλέξτε το Partition που θέλετε να εγκαταστήσετε τα Windows 7 και πατήστε Next. Όσα δεδομένα υπάρχουν σε αυτό το Partition θα χαθούν (για το λόγο αυτό στην αρχή του tutorial είπαμε να πάρετε BACKUP όλα τα σημαντικά σας δεδομένα).
Προσοχή: Για dual boot επιλέξτε το partition που δημιουργήσατε ενώ στην περίπτωση που έχετε καινούριο δίσκο, πατήστε Drive Options, έπειτα New για να δημιουργήσετε το partition όπυ θα κάνετε install τα Windows 7 (όπως είπαμε 20GB είναι αρκετά). Αυτό το κάνουμε έστω να έχουμε ένα ξεχωριστό χώρο όπου θα εγκατασταθεί το λειτουργικό μας σύστημα και ένα άλλο χώρο για τα data μας, αλλά όποιος θέλει μπορεί να μη ακολουθήσει τη λογική αυτή και να επιλέξει το unallocated space και Next.
8. Αν για κάποιο λόγο δεν εμφανιστεί ο δίσκος σας στη λίστα με τα Partitions, χρειάζεται να περάσετε sata drivers (θα τους βρείτε στο dvd της μητρικής – αν όχι αναζητήστε τους στο site του κατασκευαστή).  Πατήστε Load driver και φορτώστε τους sata drivers.

9. Περιμένετε όση ώρα διαρκεί το setup. Παίρνει λίγη ώρα. 

10. Συμπληρώστε το όνομα χρήστη και το όνομα του υπολογιστή (computer name) και πατήστε Next.
11. Συμπληρώστε το κωδικό για το χρήστη που δημιουργήσατε και πατήστε Next. Δεν υποχρεωτικό να βάλετε κωδικό και αν θέλετε μπορείτε να το παρελείψετε. 

12. Εισάγετε το κωδικό που βρίσκεται στη συσκευασία των Windows 7 και πατήστε Next (ας είναι ενεργοποιημένη η επιλογή Automatically acrivate windows when I am online).

13. Κλικάρετε το Use recommended settings(ώστε τα windows 7 να κατεβάζουν μόνα τους τα updates – αυτό μπορείτε να το αλλάξετε και αργότερα).

14. Ρυθμίστε την ώρα και την τοποθεσία.

15. Επιλέξτε τον τύπο του δικτύου που βρίσκεται ο υπολογιστής σας (Home Network).

16. Απολαύστε τα Windows 7!!!

Παρακάτω σας παραθέτουμε 4 link από ένα εξαιρετικό site σχετικά με το format και την εγκατάσταση των Windows 7 (είναι στα αγγλικά). Αφθονές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο Internet. Μπείτε στο www.google.gr και στο πλαίσιο αναζήτησης γράψτε format and installation of windows 7. Θα βρείτε δεκάδες άρθρα και επίσης χρήσιμα video στο www.youtube.com.
Άρθρα:
Video:
Σας ευχαριστούμε για την ανάγνωση!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου