Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Οδηγός Εύρεσης Drivers

Πολλές φορές, ύστερα από κάποιο format κάποιοι drivers μπορεί να μην εγκατασταθούν. Το βλέπουμε αν πάμε στο Device Manager (κάποιες συσκευές έχουν ένα κίτρινο σήμα  κόκκινο αν την έχουμε απεγκαταστήσει) μπροστά από την περιγραφή τους, αν έχουμε WindowsXP). 


Αυτό γίνεται γιατί το λειτουργικό που εγκαθιστούμε (αναφερόμαστε σε Windows) δεν είναι δυνατό να έχει drivers για κάθε συσκευή που είναι εγκατεστημένη στον Desktop υπολογιστή μας ή στο laptop μας. Στα laptop μάλιστα παρατηρείται συνηθέστερα αυτό καθότι αυτά έχουν κουμπιά συντομεύσεων, card readers, bluetooth κλπ.

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Οδηγός εγκατάστασης λειτουργικού στο Microsoft Virtual PC

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο Post (Οδηγός Ασφάλειας στον Υπολογιστή) είναι πολύ χρήσιμο προκειμένου να μη μολύνουμε το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή μας (και για τα προγράμματα που είναι αμφιβόλου προέλευσης) να εγκαθιστούμε άλλα λειτουργικά συστήματα ή προγράμματα σε έναν δεύτερο υπολογιστή. Το Virtual PC είναι ιδανικό για τη διαδικασία αυτή. 

1. Κατεβάζουμε το Virtual PC από το site της Microsoft. Κάντε κλικ σε αυτό το Link.
2. Αφού το εγκαταστήσουμε, το ανοίγουμε από το Έναρξη – Προγράμματα – Microsoft Virtual PC. Η εικόνα θα είναι αυτή

3. Επιλέγουμε το New Next

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Οδηγός για κατέβασμα αρχείων μέσω Rapidshare -Cryptload για Premium Accounts

1. Πηγαίνουμε στο Link αυτό http://www.cryptload.info/download/ και κατεβάζουμε το πρόγραμμα
2. Ακολουθούμε τις οδηγίες, δηλαδή κάνουμε extract και τρέχουμε το Cryptload.exe (δε χρειάζεται εγκατάσταση).
3. Μας ανοίγει την παρακάτω οθόνη και πατάμε Options (πάνω δεξιά).

Προσοχή:
Σε περίπτωση που το antivirus που έχουμε εγκατεστημένο το αναγνωρίσει σαν ιο, το αφήνουμε να ανοίγει το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Μη φοβάστε: είναι λογικό να αναγνωρίζεται σαν ιός αφού το Cryptload επικοινωνεί με το router ώστε να κάνει επανασύνδεση για να αλλάξει την IP. Όπως και να έχει, εξαιρέστε το πρόγραμμα αυτό από το antivirus σας. Βάλτε το στο trusted zone ή κάντε το exclude ή όπως αναγράφεται στο antivirus σας. Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και στο Firewall σε περίπτωση που το αναγνωρίσει.

Οδηγός Ασφάλειας στον Υπολογιστή

Επειδή πολλοί έχουν τραβήξει τα πάνδεινα με το να καθαρίσουν το pc τους από ιούς, αυτό το Post ελπίζουμε να βοηθήσει. Ο οδηγός αυτός ισχύει μόνο για Windows.

1. Φροντίζουμε να κρατάμε το λειτουργικό μας updated. Κάθε μήνα, συγκεκριμένη ημερομηνία η Microsoft κυκλοφορεί τα Patches της. Σίγουρα δε το κάνει για να μας ταλαιπωρεί. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι άμεση εγκατάσταση. Ανάλογα με τις ρυθμίσεις που έχετε κάνει (εμείς προτιμάμε αυτή που λέει – να σας ειδοποιεί το λειτουργικό για νέες ενημερώσεις, αλλά να μη τις εγκαθιστά αυτόματα, αυτό να το κάνετε εσείς) επιλέξτε τις ενημερώσεις που θέλετε να εγκαταστήσετε. Συνήθως, τις περισσότερες. 

2. Επίσης πρέπει να κρατάμε updated ότι εφαρμογές χρησιμοποιούμε ή άλλα προγράμματα. Κατεβάζουμε λοιπόν τις τελευταίες version από όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε. Μη ενημερωμένες εφαρμογές, θα μας  χτυπήσουν το σύστημά μας αλλού και είναι ευκολότερο για κάποιον Hacker να μολύνει το σύστημά μας. Οι εφαρμογές αυτές, που υπάρχουν σε όλα τα pc είναι : Microsoft Office, Java, .NET Framework, Flash Player, όποιο browser χρησιμοποιούμε (Mozilla, Internet Explorer Κλπ), mail client (Microsoft Outlook, Outlook Express, κλπ), media player, antivirus, anti-spam. Ότι άλλο χρησιμοποιούμε το προσθέτουμε στην παραπάνω λίστα. 

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Οδηγός εγκατάστασης Windows 7

Επειδή οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε τα Windows 7 και πολλοί θέλουν να μάθουν πως κάνεις format σε λειτουργικό που ήδη υπάρχει ή σε νέο μηχάνημα, παρακάτω υπάρχει ένας σύντομος οδηγός βήμα βήμα. Στα περισσότερα Pc που παίρνετε με προεγκατεστημένο λειτουργικό, όταν αγοράζετε από κατάστημα η διαδικασία είναι πολύ εύκολη. Εδώ θα δούμε πως κάνετε εγκατάσταση όταν έχετε το DVD.
Βασικό στοιχείο όταν ξεκινήσετε την εγκατάσταση σε υπολογιστή που έχει ήδη λειτουργικό, είναι να πάρετε BACKUP όλα τα σημαντικά σας δεδομένα, αφού σε αυτό το tutorial μιλάμε για μια νέα και καθαρή εγκατάσταση.

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Οδηγός Δημιουργίας Backup

Χρειάζεστε ένα εύκολο στη χρήση, ολοκληρωμένο πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για τον υπολογιστή σας? Το Acronis True Image Home 2010 είναι η απάντησή σας.
Μην ανησυχείτε για το αν μπορούν τα σημαντικά αρχεία σας να συμπεριληφθούν σε ένα αντίγραφο ασφαλείας. Το Acronis True Image Home 2010 (τώρα βέβαια βγαίνει και η version 2011) παίρνει αυτό που ονομάζουμε image δηλαδή μία εικόνα του σκληρού σας δίσκου καθημερινά ή όποτε εσείς το θέλετε. Έστω και αν καταστραφεί ή χαθεί κάτι, το πρόγραμμα θα θυμάται πως έπαιζε ο δίσκος σας τη μέρα που το είχατε πάρει backup και σας το επαναφέρει πλήρως. Μπορείτε να δημιουργήσετε εικόνες του δίσκου σας είτε σε dvd είτε ακόμα σε εξωτερικό σκληρό ή ακόμα να περιηγηθείτε μέσα από τα αρχεία σε ένα εφεδρικό αρχείο και να επιλέξετε ότι χρειάζεστε.
Το backup είναι μία από τις λύσεις που προσφέρουμε. Αν χρειάζεστε backup και θέλετε βοήθεια, μπορούμε να σας το δείξουμε στο χώρο σας και από κει και πέρα θα αναλάβετε εσείς τη διαχείριση των αντιγράφων ασφαλείας σας.
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, επισκεφτείτε το site http://www.acronis.com/ ή κατεβάστε δοκιμαστικά τα trial προϊόντα στο http://www.acronis.com/enterprise/download/.

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Βρίσκοντας μία εταιρεία επισκευής και εκπαίδευσης υπολογιστών που μπορείτε να εμπιστευθείτε..



Είμαστε ενθουσιασμένοι να σας παρουσιάσουμε και επίσημα την νέα μας προσπάθεια σε αυτό το blog.
Ξεκινήσαμε εδώ και αρκετά χρόνια να ασχολούμαστε με υπολογιστές, οι περισσότεροι λόγω των σπουδών μας, και αυτό ήταν που ξεκινήσαμε να κάνουμε – επισκευή υπολογιστών. Από τότε, η τεχνολογία έχει αλλάξει και εμείς το ίδιο. Ένα πράγμα ωστόσο δεν έχει αλλάξει και αυτό είναι ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε στους πελάτες μας.
Πάντα πιστεύαμε ότι η τεχνολογία θα πρέπει να κάνει ευκολότερη τη ζωή μας, όχι περισσότερο δύσκολη. Υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που έχουν σα μοναδικό σκοπό της ζωής τους να κάνουν τους μη ‘κολλημένους’ με τους υπολογιστές από εσάς εκεί έξω να αισθανθείτε χαζοί ή απλά να σας κοροιδέψουν παίρνοντας χρήματα για μια εντελώς υποβαθμισμένη ποιότητα υπηρεσίας που παρέχουν.
Σίγουρα, το να κάνεις προβλήματα που έχουν να κάνουν με υπολογιστές να ακούγονται εύκολα, δε σημαίνει ότι είναι κιόλας. Πολλές φορές έχει τύχει σε εμάς να καταριόμαστε ύστερα από μία δύσκολη μέρα, όπου όλα πάνε χάλια. Τα αποτελέσματα όμως αξίζουν την προσπάθεια που καταβάλλουμε. Κάνοντας τους ανθρώπους να χαμογελάνε όταν παίρνουν τον υπολογιστή τους έτοιμο, ενώ πριν από μερικές ώρες ήταν έτοιμοι να τον ‘σπάσουνε’ είναι αυτό που μας ‘φτιάχνει’.